Co-assistenten:
Een co-assistent is een student die aan het eind van de medische opleiding tot basisarts is gekomen. Hij/zij heeft bijna 2 jaar allerlei co-schappen in het ziekenhuis doorlopen, zoals interne geneeskunde, chirurgie, heelkunde, kindergeneeskunde, gynaecologie, maar ook psychiatrie en sociale geneeskunde. In de huisartsgeneeskunde komen vervolgens alle verzamelde kennis en kundes samen. Bedoeling is dat de co-assistent een huisartsgeneeskundig vraaggesprek leert af te nemen, onderzoek verricht, een diagnose formuleert en beleid bepaalt. Dit alles in nauw overleg met de huisarts. We kondigen in de wachtkamer aan indien er een co-assistent aanwezig is. U kan gevraagd worden uw klacht te presenteren aan de co-assistent. Indien u om uw redenen liever uw eigen huisarts heeft kunt u dat vanzelfsprekend aangeven. Graag uw begrip en zo-mogelijk medewerking.
Huisarts in opleiding:
Vanaf september 2013 werkt de praktijk mee aan de opleiding tot huisarts. De huisarts in opleiding heeft zijn/haar opleiding tot basisarts afgerond en gaat zich specialiseren tot huisarts, hij/zij is dan een AIOS (Arts In Opleiding tot Specialist, namelijk huisarts) Na enige inwerktijd zal hij/zij zijn eigen spreekuur hebben. Natuurlijk worden de contacten gesuperviseerd en geëvalueerd. Er kan u bij het maken van een afspraak gevraagd worden om op zijn/haar spreekuur te worden ingedeeld.
Doktersassistente in opleiding:
Sinds januari 2021 werkt de praktijk weer mee aan de opleiding tot doktersassistente. Wij zijn een erkende leerplaats.
De student (MBO Rijnland, Leiden) zal voor enkele maanden 3 dagen in de week stage lopen in onze praktijk. Dit kunnen 1e, 2e of 3e jaars studenten zijn. Zij worden hierin begeleid door gediplomeerde assistenten. Mocht u haar aan de telefoon krijgen, kan het wat langer duren dan dat u gewend bent. De studente moet wellicht iets vaker overleggen. Wij vragen uw begrip hiervoor.